Dag 1
Oslo - Frankfurt - Johannesburgimage
Vi møttes på Gardermoen ved fire tiden, Stian ankom med tog fra Lillehammer og Ståle med bil fra Oslo. Etter innsjekk bar det til SAS loungen for en liten matbit og et par øl før vi satte oss på flyet og startet på første etappe av en forholdsvis lang flytur. Første stopp var Frankfurt hvor vi skulle bytte fra et lite fly til et litt større, dvs. verdens største fly faktisk, Airbus A380.
Vi hadde en knapp time på oss før neste fly lettet så vi så for oss å få det travelt og måtte løpe flyplassen rundt. Derimot ble dette den til dags dato mest effektive mellomlandingen vi har vært med på. I bunnen av flytrappen ventet nemlig en bussjåfør som fraktet oss, og de andre som skulle til Sør Afrika, rett til passkontrollen, deretter gikk vi rett på bussen igjen og ble kjørt helt frem til gaten hvor vårt neste fly ventet!
Ombord på neste fly skulle vi tilbringe 10 timer, ikke verdens mest givende sted, men vi kom etterhvert frem og klokken var rundt 0900 på morgenen.
Ã… komme inn i landet var ingen kunst så i løpet av en halvtimes tid stod vi på Europcar for å plukke opp leiebilen vår, en Hyundai ix35 med rattet på høyre side og manuell gir...
Heldigvis er det ikke første gangen vi kjører med rattet på feil side, men vi skulle gjerne heller hatt en bil med automatgir.
Uten kart så var det greit å ha gps på telefonen da vi med veldig stor trang for litt søvn skulle ratte rundt i Johannesburg med omegn.
Siden vi landet såpass tidlig var det ingen vits i å dra rett til hotellet så vi dro rett til Fourways Mall, et kjøpesenter i nærheten. Her spiste vi på Steers, en Sør Afrikansk burgerkjede, og handlet et par nødvendige ting før vi dro til hotellet, Westpoint i bydelen Sandton. Egentlig så er betegnelsen hotell ikke helt korrekt da det er et leilighetskompleks med utleieleiligheter lett blandet med fastboende. Her skal vi bo i tre netter før vi drar videre til Nelspruit på Søndag.
Det var lett å komme inn i landet, langt mer tungvindt var det å få sjekket inn. Først måtte vi slippe gjennom porten, deretter sjekke inn i resepsjonen, og her skulle det registreres fingeravtrykk, kopieres pass og det som verre var. Alle hoteller, og forsåvidt alle hus hvor det bor folk i middelklassen og oppover, er inngjerdet og bevoktet her i landet så det er ingen tvil om at man må passe på verdisakene sine.
Etter å omsider ha fått utdelt rom og nøkkel ble det total avslapning på sofaen før vi etterhvert innså at det var like greit å finne senga.

Trykk for å se dagens bilder (14)