Dag 1
Oslo til Johannesburgimage
Turen startet ikke så bra.. Da Stian skulle ta toget fra Øyer til Gardermoen viste det seg at toget var forsinket såpass mye at han antakelig ikke ville ha rukket å komme til Gardermoen i tide.
Han hoppet i bilen for å rekke et annet tog som skulle gå fra Lillehammer, men kom ca. 30 sekunder for sent til det også. Da var det ikke annet å gjøre enn å kjøre bil til Gardermoen og få noen til å plukke opp bilen senere.
Det gikk bra og vi møttes på Gardermoen omtrent 1:45 før flyet skulle gå. Det ble tid til litt mat på SAS loungen før avreise. Første flytur gikk til Frankfurt, da vi kom dit var tunellen mellom terminal A og B stengt og strengt bevoktet av to politimenn med automatgevær. Det var ikke mye informasjon å få så vi måtte se oss om etter en annen vei over til den andre terminalen. Etter å ha gått litt frem og tilbake uten egentlig å finne en alternativ vei endte vi tilbake i tunellen som da plutselig hadde åpnet igjen like plutselig som den hadde stengt, ikke vet vi hva som egentlig hadde skjedd..
Vi kom oss etter hvert om bord på flyet og var klar for den snaut elleve timer lange flyturen til Johannesburg. Det ble en lang og pinsom tur i et relativt trangt fly (som vanlig) men vi kom etter hvert frem på morraskvisten. Da ventet en lang kø igjennom immigrasjonen. Det begynte å tære på kreftene våre etter ikke å ha sovet på nesten ett døgn.
Vi hadde reservert en Toyota Fortuner, samme bil vi hadde sist vi var i Sør Afrika, men det viste seg at den kunne ikke tas over grensen til Lesotho, så vi endte etter litt for lang tid opp med en Volkswagen Amarok med hytte på planen. Den var enda litt større enn Toyota Fortuneren vi egentlig hadde leid så vi var i bunn og grunn fornøyde, og ikke minst hadde den automatgir, noe som er helt ålreit når man allerede må slite med venstrekjøring. Vi pakket inn i bilen og satte den i drive og tok i vei ut av parkeringshuset. Etter 20 meter (uten å overdrive!) ble vi vinket til siden av en politimann… Han mente vi hadde oversett et stoppskilt og krevde oss for 800 Rand (ZAR), drøyt 450 kroner, og vi han mente vi skulle bli med til politistasjonen for å betale boten. Vi kikket dumt på han og sa som sant var at vi hadde slettes ikke sett noe stopp skilt (noe som må være gyldig grunn..?) og forstod ikke hvorfor vi skulle bli med han for å betale noen bot. Han mente så at vi kunne betale på stedet, men vi sa igjen som sant var, at vi hadde ikke et rødt øre, vi hadde nettopp kommet til landet og hadde ikke vært i minibanken enda. Så lurte han på om vi hadde noen andre penger i annen valuta, men det hadde vi heller ikke, noe som kanskje ikke var den fulle og hele sannheten, men uansett vi hadde jo ikke kommet ut av parkeringshuset omtrent så dette syntes vi var tåpelig! Etter hvert lot han oss kjøre uten å betale noen bot men med streng beskjed om at vi måtte følge med på skiltene, og vi lovet på tro og ære at det skulle vi gjøre!
Vi hadde leid en leilighet på Insignia Luxury Apartments for de fire første dagene, for øvrig samme leilighetskompleks vi bodde på flere netter under forrige opphold. Her er det to soverom, to bad, kjøkken og stue, samt balkong.
Innsjekkingen var ikke før klokken 1400 så vi var nødt til å slå i hjel noen timer før innsjekk. Trøtte som vi var gjorde vi det enkelt og dro til et kjøpesenter hvor vi kunne spise lunsj og samtidig gjøre unna noe av den mest nødvendige shoppingen.
Etter hvert var det tid for innsjekk og det tok ikke mange timene i leiligheten før vi fant det for godt å ta kvelden og ta igjen litt tapt søvn!

Kommentarer (2)Kommentar av: McOce  2016-10-24 16:43:56
Snut er ut...
God tur videre :-)

Kommentar av: Gutta på tur   2016-10-27 23:46:39
Helt enig, og takk for det!