Dag 14
Etosha til Swakopmund - 514 kmimage
I dag hadde vi tenkt til enten å dra tilbake til Etosha å kjøre mer i parken eller å kjøre videre sørover i Namibia. Valget falt på det siste, mest på grunn av at veiene i Etosha var forholdsvis dårlige og at vi burde komme oss videre. Dette var noe vi hadde blitt enige om kvelden i forveien og vi passet på å booke oss rom siden det nå var midt i påskens helligdager og alt det fører med seg av fullbookede rom. Vi hadde booket et rom i Swakopmund, på byens dyrest hotell da det var det eneste som var ledig.
Vi startet dagen med å kjøre til Outjo hvor vi handlet inn mer forsyninger. Da vi skulle betale viste det seg at vi hadde glemt igjen kredittkortet på lodgen, dermed var det bare å kjøre tilbake 7 mil for å hente det. Heldigvis var det ikke noe problem og betjeningen på lodgen hadde fått med seg at vi hadde glemt kortet. Frem og tilbake er like langt og etter en god stund var vi tilbake ved start og kunne begynne turen en gang til.
Vi kjørte så til Otjiwarongo hvor vi fylte diesel og spiste lunch på Kfc. Her fikk vi nesten ikke sitte i fred for tiggere som maste mens vi prøvde å nyte maten. Vi har kommet over mange tiggere på turen men når de kommer etter oss inn på restauranten er det ganske slitsomt!
Turen gikk så videre helt ut til kysten og Swakopmund. Naturen forandret seg fra grønt til skikkelig Nevada natur, det vil si ørken, masse ørken. Hadde vi ikke visst bedre hadde vi trodd vi var i Nevada.
Veien gikk for det meste rett frem så det var effektive mil gjennom ørkenen.
Rett før Swakopmund var det politikontroll, noe det for øvrig er overalt i Namibia, typisk i utkanten av byene. Vanligvis blir vi bare vinket videre men denne gangen skulle de faktisk se førerkort, men etter det var det bare å passere ute noe mer om og men.
Vel fremme i Swakopmund, rett før solnedgang, fikk vi rommet vi hadde booket på Strand hotell, et hotell som lå helt nede på stranden. Temperaturen hadde nå for øvrig falt helt ned til 18 grader, ganske kaldt når man er vant 25-35 grader.
Da vi kom inn på rommet viste det seg at rommet kun hadde en dobbeltseng, ikke to separate senger som vi hadde bestilt. Etter mye ringing frem og tilbake fordi hotellet var fullt kom det ei vaskedame og separerte sengen som viste seg å bestå av to enkeltsenger i bunnen med felles madrass på toppen. Da ble det bare velstand i heimen!
Middagen ble inntatt på Spur Steak Ranches midt i sentrum før vi gikk innom byens knøttlille casino. Her var det såpass lite at vi heller gikk tilbake til rommet og tok noen øl.
Det må ellers nevnes at Swakopmund er en liten by med tysk stil på alle bygninger, dette kommer av at Namibia er en tidligere koloni under Tyskland. Per i dag er for øvrig ca. 9% av befolkningen på 2.2 millioner i Namibia etterkommere av kolonistene.


Trykk for å se dagens bilder (6)