Dag 13
Durban til East London - 686 kmimage
Vi sjekket ut relativt tidlig, i ti tiden, og satte kursen et par mil nordover mot uMhlanga beach hvor det egentlig var meningen at vi skulle bo under oppholdet i Durban. Stedet er et typisk syden sted og det var veldig pent der, vi får ha denne plassen tilgode til neste tur.
Vi satte så kursen sørover på motorveien N2 langs kysten noen mil før det brått ble slutt på motorveien og vi skar i veien innenlands, fortsatt på N2, der veistandarden falt betraktelig med masse svinger og kupert landskap. Første stopp som tvang seg fram pga. bensinmangel og matmangel var i Kokstad, her ble det en frokost på Wimpy. Dette var forøvrig siste gang vi så hvite folk den dagen... Veistandarden ble heretter mye dårligere og all sivilisasjon bestod i hovedsak av hva vi velger å kalle en god gammeldags ghetto. Etter langt om lenge og lengre en langt nærmet vi oss en noe større by, hvor vi antok at her måtte det være bra. Byen, Mthatha, stod ikke helt til forventningene og den minnet mest om et tettsted i India.
Det ble ikke aktuelt med noe stopp i denne byen for å si det sånn, så vi peiset bare på videre. Vi hadde håpet at veien skulle ta seg opp etter Mthatha men der tok vi feil, den fortsatte i samme forfatning.
Det var kraftig forsinket pga. dårlig vei at en lettere irritert sjåfør og sliten passasjer ankom storbyen East London og i villfarelese i tussmørket måtte begynne å lete etter husvær.
Det gikk som det noen ganger gjør, vi tok det første hotellet vi kom over, Premier Hotel King David. Til en altfor høy pris fikk vi et glovarmt rom uten aircondition kun utstyrt med en halvt ødelagt vifte i taket. Det var naturlig nok heller ingen kjøleskap så vi hadde valget mellom varmt vann eller brus. Vi tok oss en tur ned i hva de kalte baren for et par halvlunkne flasker Castle øl mens vi så på Champions League åttendedels finale mellom Milan og Barcelona.
Desverre for oss stengte de ølsalget før kampen var ferdig så det ble med to øl før vi tok kvelden.

Trykk for å se dagens bilder (2)