Dag 14
East London til Plettenberg Bay - 580 kmimage
Etter en dårlig natts søvn pga. varme og med vinduet på vidt gap rett ut til det som hørtes ut som et drag race var det bare for oss å ta fatt på dagens etappe.
Vi kjørte først ned til havet for å kikke og fikk bekreftet hva vi antok, at der krydde det av hoteller, antakelig mye bedre enn det vi hadde benyttet oss av.
Vi knipset noen bilder før vi dro ut av sentrum og til et kjøpesenter i utkanten. Her ble det en frokost på Jrs, en blanding av pub og restaurant. Vi hadde lyst på pasta istedenfor frokost menyen de hadde noe som resulterte i en fryktelig lang ventetid på en liten porsjon spaghetti. Og til å underholde oss hadde vi gnålet til Whitney Houston over høyttaleren, vi rakk faktisk nesten å høre en hel plate av henne før vi fikk dratt derifra, usedvanlig irriterende.
Etter mat stakk vi innom butikken for å kjøpe med oss litt kald drikke før vi tok fatt på dagens rute.
Vi ruslet også innom kjøpesenterets casino for å kikke men det ble bare med kikkingen.
Til å begynne med fikk vi endelig litt ordentlig vei igjen med fire felt og 120 sone, denne varte helt til neste by King Williams Town hvor det ble en naturlig stopp for å både fylle og tømme tanken.
Videre ble veien dårlig igjen med masse veiarbeid og generelt dårlig standard.
Et stykke før Grahamstown ble heldigvis veien bedre igjen og milene gikk unna. Her passerte vi dusinvis at game reserves/ nasjonalparker og i tillegg Addo Elefant nasjonalpark som vi i utgangspunktet hadde planer om å besøke. Siden vi egentlig var litt slitne og tross alt allerede hadde besøkt både Kruger og Pilanesberg, hoppet vi over besøket.
Etter en stund passerte vi Port Elizabeth og Summerstrand hvor vi tok en rask tur innom for å kikke. Vi hadde ingen planer om å ta inn her men hadde vi visst hvor pent det var her så hadde vi antakelig planlagt det litt annerledes, vi får ta det på neste tur! Port Elizabeth var veldig mye mer forseggjort enn den noe gråe East London.
Vi fortsatte motorveien beint vestover, men etter ikke mange kilometrene langs veien dukket det opp et skilt langs veien som kunne fortelle oss at her var det en løvepark. Siden vi ikke har fått gleden av å se løver i det ville i Afrika måtte vi nesten benytte anledningen nå, selv om det er litt juks.
Etter noen kilometer bort fra motorveien kom vi til inngangen nøyaktig en halvtime før stengetid.
Uten helt å vite hva som var i parken tok vi fatt på en ordentlig traktor vei hvor vi etterhvert passerte både giraffer, zebraer og diverse hjortedyr. Veien tok seg etterhvert inn på hovedveien igjen og vi kom til noen store inngjerdinger hvor det stod lions and tigers. Der kom det ut en fyr som lurte på om vi ville se løvene, og det ville vi selvfølgelig, så da åpnet han opp en diger port/sluse og sa at vi skulle kjøre inn, selvfølgelig etter å ha skrevet under på diverse ansvarsfraskrivelser...
Det viste seg at vi kunne kjøre bil inn i inngjerdingen med tre enormt digre løver. Det var ikke lange runden rundt men vi fikk iallefall sett løve på nesten skremmende nært hold!
Vel ute av inngjerdingen kunne vi også se både tigre og hannløver, det skal sies at det er store dyr!
Etter et kort besøk var ute på motorveien igjen og kunne fortsette turen.
Solnedgangen hadde nå startet og vi kunne såvidt skimte at vegen begynte å bli svært severdig med store juv og fin natur. Da passet det bra at dagens mål Plettenberg Bay dukket opp akkurat idet det hadde blitt bekkmørkt.
Her kjørte vi litt rundt og opp og ned på det lille stedet for å prøve å finne rom for natten. Det var som sagt bekkmørkt og hele stedet lå i en diger skråning så det var litt forvirrende å finne frem.
Vi var innom en del hoteller og Bed & Breakfast uten noe særlig hell, enten var det for dårlige rom eller så kostet det 2-3 tusen kroner for ei natt.
Vi fant etterhvert et hotell som virket greit nok, men måtte nok en gang klare oss uten aircondition i varmen. Denne gangen fikk vi imidlertid låne en vifte for å kjøle oss ned litt.
Siden vi hadde sett en så fin reklame for Spur Steak Ranches langs vegen ble det en god biff som avslutning på denne dagen, det smakte fortreffelig!

Trykk for å se dagens bilder (33)