Dag 17
Dagstur til sør på Cape Peninsula - 115 kmimage
I dag ble det naturlig nok langt på dag før vi stod opp, allikevel hadde vi ambisjoner om å være turister. Rettere sagt hadde vi planer om å rekke Table Mountain N.P. med Cape Of Good Hope og Cape Point.
I dag var det karneval i byen og det skulle selvfølgelig gå rett utenfor hotellet, dette medførte at nesten alle veier var stengte og det var et helvete å komme seg ut av byen, for ikke å snakke om hjem igjen. Vi kom oss etterhvert ut av byen i retning sørover. Her var det så forseggjort at Stian gikk nesten i fistel over hvor fint det var! Det er ingen tvil om at en fint kan tilbringe pensjonist tilværelsen her.
Den smale veien gikk først langs flott bebyggelse før det gikk over til å være fjellete, bratt og usedvanlig severdig.
Det ble voldsomt med fotografering og før vi visste ordet av det hadde det gått mye mer tid enn vi hadde planlagt. Vi begynte etterhvert å mistenke at vi ikke skulle rekke stengetiden til Table Mountain N.P. som er de siste 15 kilometerne helt på sørspissen av halvøyen sør for Cape Town.
Naturen gikk fra å ligne på en tur på Runde på Sunnmøre til at vi plutselig befant oss på Øyerfjellet, nærmere bestemt på Lyngkampen!
Uvirkelig nok dukket det snart opp både struts og en mengde bavianer, noe som er svært sjelden å se både på Øyerfjellet og på Runde...
Klokken 1845 kom vi til park inngangen og kunne bare konstatere at vi var tre kvarter for sent ute, ikke helt uventende. Dermed var det bare fortsette turen rundt halvøya. Flaks for oss dukket det snart opp et skilt som fortalte oss at det var pingviner å se i nærheten.
Vi svingte av, parkerte og satte i vei i retning skilt indikasjonene. Allerede på vei mot hovedattraksjonen kunne vi se pingviner, bokstavelig talt i hagene til folk.
Da vi ankom inngangen til pingvin utkikkspunktet kunne vi nok en gang konstatere at det var stengt. Vi snakket med vakten som kunne bekrefte at de stengte klokken 1830, vi gikk derfor videre langs veien da han kunne bekrefte at vi skulle kunne se pingviner et stykke lenger fremme.
Etter bare noen hunder meters gange kom fyren etter oss og sa at vi skulle få slippe å gå så langt, han ville allikevel slippe oss inn. Han forstod nok at vi var oppriktig interessert i fugler (..!) så han låste oss inn slik at vi kunne menge oss i flere hundre om ikke tusen pingviner nede ved vannet, og det helt for oss selv uten alle turistene :)
Vi ante nok at han så for seg en liten belønning for denne ekstra servicen, og han nektet ikke akkurat plent da vi ga han en seddel som takk for tjenesten. Fint med litt korrupsjon!
Det hadde nå blitt mørkt så da var det ikke annet å gjøre en å kjøre hjemmover igjen, riktignok en litt raskere vei enn den vi tok ned.
Vel tilbake i Cape Town var det som nevnt karneval og omtrent umulig å finne tilbake til hotellet via en åpen vei. Etter litt frem og tilbake kom vi til hotellet og fikk parkert bilen.
Resten av kvelden ble tilbragt på balkongen mens vi studerte folkelivet i gatene og koste oss med noe godt i glasset.

Trykk for å se dagens bilder (74)
Kommentarer (2)Kommentar av: Benny  2016-10-10 17:14:15
Korrupsjon eller tipsing som det kalles på godt norsk :P

Kommentar av: Gutta Boys  2016-10-10 17:14:15
Ja det kan det vel også kalles :)