Dag 17
Durban, Sør Afrika til Maseru, Lesotho, 595 kmimage
Det var igjen tid for å sjekke ut at hotellet, og nå stod Lesotho på planen.. Vi hadde utsett det et par dager fordi vi trengte litt tid til planlegging, men nå var all planleggingen i boks. Vi dro først nordover, fra pissregnet i Durban men det ble etter hvert meget fint vær, heldigvis for oss!
Vi skulle kjøre inn i Lesotho via Sani pass, et fjellpass som er beryktet for å være vanskelig å forsere fordi veidekket er en blanding av jord, grus og store steiner i tillegg til at det er svært bratt. Veien slynger seg opp åssiden og ender opp i grensestasjonen til Lesotho på toppen.
Faktisk så er det ikke lov å kjøre denne veien fra Sør Afrika til Lesotho uten 4 hjulstrekk, mens den andre veien, altså nedover fra Lesotho slipper de gjennom alt mulig.. Passet stiger fra 1544 moh. til 2876 moh. (1332 meter stigning) over 9 km.
For de som har sett Top Gear episoden fra Sør Afrika (s23e02) så er dette den samme veien de kjører på.
Siste tettsted før grusveien begynte var Underberg, deretter var det noen kilometer med elendig vei før vi kom til utsjekk fra Sør Afrika i bunnen av passet. Etter grensen begynte veien så smått å stige før vi etter hvert kom til det bratteste og mest svingete partiet mot toppen. Vi må vel innrømme at vi hadde sett for oss at veien skulle være mer trøblete enn den var, men kanskje om man legger til litt regn eller snø så hjelper det på. På toppen kom vi til innsjekk i Lesotho, det gikk unna på null komma niks, deretter ble det en obligatorisk øl på Afrikas høyeste pub (2874 moh.).
Videre kjørte vi A1 gjennom landet og til hovedstaden Maseru. I starten passerte vi enda noen pass hvor det høyeste var 3225 moh. Naturen var det ikke noe å si på, den var spektakulær!
I det vi kom til sivilisasjonen igjen kom dessverre også mørket, og med mørket alle utfordringene det medfører med gatene fulle av folk og biler gjennom alle landsbyene. Det var fredag kveld og mye fulle festende folk langs veien. Et sted lå det en mann nesten i veibanen og da vi ankom Maseru ble kaoset komplett. Vi ble stående fast i et lyskryss hvor ingen brydde seg om forskjellen på rødt og grønt, og mens vi stod der kom det plutselig to splitter nakne karer syklende foran oss. Vi brøt ut i latter i det vi sakte om sikkert fikk passert lyskrysset.
Vi hadde booket et rom på Avani Hotel & Casino, det eneste hotellet i lander som virket ålreit. Etter innsjekk spiste vi middag på hotellets restaurant før vi gikk tilbake til rommet. Rommet var kokvarmt og airconditionen gjorde slettes ikke jobben sin. Det endte med at vi fikk byttet rom og endelig kunne nyte den kalde brisen fra airconditionen. Det ble en god og avkjølt søvn etter en lang dag på veien.


Trykk for å se dagens bilder (30)
Kommentarer (1)Kommentar av: McOve  2016-11-08 03:09:45
Ser bra ut.