Dag 19
Cape Town til Colesberg - 826 kmimage
Klokken ble nærmere tolv før vi var på veien, første stopp ble Canal Walk, kjøpesenteret vi droppet å besøke i går. Vi hadde ikke så mye fore her annet enn å kjøpe noen få souvenirer og kikke på en Vegas Style food court. Siden vi ikke følte for noe mat da ble det bare med kikkingen før vi igjen var på veien, vekk fra Cape Town langs N1.
Veien gikk gjennom litt forskjellig natur, gjennom en lang tunnel og på andre siden var det rene Romsdalen med høye fjell på begge sider. Deretter kom California med vinranker og vingårder over alt før naturen gikk over til Nevada utseende med tørr ørken.
I Worcester hadde vi en liten stopp innom en privat game ranch hvor vi tenkte vi kanskje skulle ta en liten safari for oss selv. Det ble det ikke noe av da de kun tilbydde guidede turer, og den siste turen for dagen hadde allerede gått.
Vi fortsatte på veien, og til tross for at veien var rask, var vi som vanlig litt sent ute da vi kom til Karoo N.P. hvor vi hadde tenkt oss innom. Klokken var fem over seks og de sluttet å slippe inn gjester klokken fem. Men den litt merkelige fyren ved porten ville gjøre et lite unntak for oss så han slapp oss inn, men da måtte vi love å si at vi kun var der for å besøke restauranten til de som tok betaling, hvis ikke ville han få kjeft!
Vi kjørte inn, betalte 240 ZAR og lurte egentlig litt på hva vi kunne gjøre der i parken. Vi fant fort ut at det egentlig var en veldig bortkastet tur, da alle portene stengte klokken 1900, og klokken var nå 18:40. Vi rakk såvidt å kjøre en meningsløs tur opp på en liten topp før vi måtte snu for å komme ut av porten igjen.
På tur ut av parken skulle vi bare ta en liten loop vei som gikk der før vi reiste ut igjen. Da vi kom dit stod det at porten stengte klokken 1900, men klokken var nå fem over og porten var åpen, derfor kjørte vi like gjerne inn allikevel.
Loopen tok ikke stort mer enn et kvarter og siden det hadde blitt mørkt var det ikke så mye å se, vi så kun noen antiloper og fjellzebraer.
Overraskelsen ble stor da vi skulle returnere til hovedvegen og vi oppdaget at vegen hadde blitt stengt med en bom med hengelås... Vi hadde ikke mye annet å gjøre enn å ringe nummeret til hoved porten for å fortelle om situasjonen. Han fortalte at han skulle ringe noen park rangere.
Etter å ha stått fast i nesten tre kvarter kom det etterhvert en bil, det viste seg å være en gruppe turister som skulle på nattsafari. De kunne derimot ikke slippe oss ut, vi fikk beskjed om å vente på rangerne fordi de måtte se gjennom bilen vår før vi kunne dra.
Kort tid etterpå kom det to biler med fire fem menn, de lurte litt på hvorfor vi ikke hadde sett skiltet med at porten stengte klokken syv, men de hang seg ikke så mye opp i det. De var mest interessert i å søke gjennom bilen vår for å se om vi hadde vært på tjuv jakt etter neshorn horn. De fant fort ut at vi ikke var så veldig lovløse og unnskyldte seg veldig før de slapp oss ut.
Klokken var over åtte på kvelden nå og det var tid for litt mat, den ble inntatt på Wimpy på en bensinstasjon i Beaufort West.
Vi hadde planer om å kjøre ca halvparten av veien tilbake til Johannesburg i dag, en total strekke på 140 mil. Det ble derfor noen timers kjøring til på flott vei før vi fant oss et motell, Merino Inn, i Colesberg ved ett tiden. Vi hadde tenkt å ta inn før men utvalget på de to forrige tettstedene var heller lite.
Det var ikke så mye å skryte av i Colesberg heller men de hadde ihvertfall rom til oss.

Trykk for å se dagens bilder (9)