Dag 2
Dagstur til Pilanesberg Nasjonalpark - 451 kmimage
Siden vi tok kvelden tidlig i går planla vi å starte dagen tidlig i dag med å kjøre til Pilanesberg Nasjonalpark, som ligger rundt 2 timers kjøring fra Johannesburg. Vi var i denne parken sist vi var i Sør Afrika også, og visste at det var rikt med dyreliv her.
Vi kom oss som vanlig ikke i veien så tidlig som planlagt og med litt spising og shopping av proviant ble klokken omtrent 1400 da vi kjørte inn i parken.
Som alle nasjonalparker stengte det ved solnedgang, dvs. klokken 1830 denne tiden på året, dermed hadde vi 4.5 timer på oss til safari.
Vi prøvde oss på noen grusveier som vi ikke kjørte sist da vi hadde en litt mindre bil, men fant fort ut at det gikk altfor sakte så vi endte opp på hovedveien som er asfaltert.
Sist vi var her så vi masse giraffer og elefanter men ingen neshorn eller flodhest (det vil si vi skimtet så vidt ryggen av noen i det fjerne), men denne gangen skulle det vise seg å være omvendt. Vi så ingen elefanter, kun et fåtall giraffer men opptil flere neshorn og flodhester. I tillegg så vi selvfølgelig sebra, villsvin og masse forskjellige hjortedyr. Bonusen ble mot slutten da vi fikk se tre leoparder! Det gjorde hele turen verdt det og vel så det!
For de som fulgte turen vår i 2013 kunne dere lese at vi klarte å bli innestengt bak en låst port i en liten park, noe som løste seg relativt fort pluss at vi fikk kjeft av portvakten i Kruger nasjonalpark fordi vi kom et kvarter etter porten var stengt. Vel, denne gangen skulle det ikke bli annerledes, vi kom hele 2 minutter over stengetid og da hadde vaktene gått for dagen og porten var låst. Vi var ikke alene heller, det var en bil med amerikanere som hadde kommet 1 minutt for sent. Ganske håpløst i en slik park ble vi enige om!
Det endte med at vi stod der i en time før vi via noen vakter til en lodge rett ved siden av fikk kontakt med ansatte i parken. Vi fikk da tillatelse til å bruke en port som vanligvis er forbeholdt overnattingsgjester som er med på arrangert safari. Akkurat som sist måtte de se igjennom bilen for å sjekke at vi ikke hadde smuglet med oss noe ut fra parken… Nå er vel ikke vi de typiske tjuvjegerne akkurat men… Etter å ha notert seg navn, adresse osv. fikk vi forlate parken.
Vi kjørte så tilbake til leiligheten hvor resten av kvelden ble tilbrakt med noen øl og noen drammer.


Trykk for å se dagens bilder (33)