Dag 2
Dagstur til Marakele Nasjonalpark, 503 kmimage
Siden det ble veldig tidlig kvelden i går var vi oppe i femtiden i dag, men kom oss allikevel ikke i veien før halv åtte (tiden går fort på morraskvisten!). Planen for i dag var å besøke Marakele National Park som ligger rundt 3 timers kjøring fra Johannesburg. Det er en park vi ikke har vært i tidligere så vi visste ikke helt hva vi skulle forvente. Frokosten i dag ble inntatt på McDonalds i Hartbespoort, en McDonalds vi visste om fra før da vi tidligere i år var på samme stedet og spiste på Spur. Vi gikk også til innkjøp av et minnekort på en av butikkene på senteret her siden vi trengte et minnekort til dashcam’en vår (altså frontrute kameraet..).
Vi ankom parken litt før klokken tolv og startet på ruten gjennom parken. Som nevnt hadde vi ingen spesielle forventninger eller formeninger om hva som var å se i parken, annet enn at de i resepsjonen skrøt av at de hadde alle de fem store. Men som oftest så er parkene så store at det er nesten ingen mulighet til å se alle samme hvor mange veier man kjører. I denne parken skulle det vise seg at det var mer severdig natur enn dyreliv. Veien gikk opp til en høyde i ende hvor vi fikk god utsikt over hele det fjellete området, meget pent.
Vi kjørte stort sett det som var av veier i parken og så nesehorn, bavian, vervet monkey, og alle mulige typer antilope, eller kjøtt (les løvemat) som vi pleier å kalle de.
Vi var ferdig i parken ved femtiden og tok fatt på turen tilbake til Johannesburg. For å slippe å kjøre i våre gamle spor tok vi en annen rute hjem igjen. Ruten startet med rundt 4 mil med elendig grusvei, noe som tok ufattelig lang tid. Etter hvert kom vi endelig til asfaltvei og resten av turen gikk som en drøm. Langs veien tilbake stoppet vi i Bela Bela (Warmbaths) for å ta en matbit. Valget falt på Spur, et Sør Afrikansk steakhouse som vi kjenner godt fra før! Akkurat i det vi skulle gå inn på restauranten gikk strømmen og vi satt en halvtimestid i mørket og ventet på å få bestilt noe. Akkurat i det vi hadde bestemt oss for å dra et annet sted for å spise kom strømmen tilbake og vi fikk får etterlengtede biff!
Vel fornøyde kunne vi dra hjem til leiligheten i Johannesburg og nyte noe godt å drikke før det ble natta.


Trykk for å se dagens bilder (25)