Oppsummering
Sør Afrika 2013

image
Da er Sør Afrika turen historie og vi kan ikke gjøre annet enn å si oss fornøyde med vårt første møte med det ordentlige Afrika, mer ordentlig enn vårt tidligere besøk på dette kontinentet, nemlig Egypt.
Vi har snakket om å gjøre en slik tur i mange år men da det plutselig var tilbud på både flyreise og leiebil kunne vi ikke lengre snakke om det, men gjøre alvor av det!
Ã…rstiden i Sør Afrika i Mars er sensommer og temperaturene har ligget mellom midt på 20 tallet og begynnelsen av 30 tallet med noen kjølige netter under 20 nå og da.
I løpet av turen har vi opplevd alt fra Storbyliv, ekte Afrikansk natur og dyreliv til Afrikansk fattigdom og slumstrøk.
Sør Afrika leverte over forventningene når det kommer til veistandard og fremkommelighet selv om noen av de lokale veiene til tider holdt helt meningsløst dårlig standard! Holder man seg til N veiene går det stort sett i 120 kmt til tross for at det mer enn ofte er møtende trafikk. Trafikkulturen er stort sett bra og det er overhodet ingen problem å kjøre der, selv om man selvfølgelig innimellom ser ett og annet rart i trafikken. Det største problemet om man kan kalle det så er alle menneskene som går, står og ellers oppholder seg i og rundt veiene. Vi har ingen problemer med å tro at det går noen liv i trafikken her i løpet av et år!
På turen fikk vi opplevd de største byene i Sør Afrika og ikke minst den største nasjonalparken, Kruger N.P. I Kruger fikk vi heldigvis, og til vår store overraskelse, kjøre selv og slapp å være bundet til et ferdig oppsatt program, helt perfekt for oss!
Av dyr så vi det meste, inkludert fire av de fem store (Elefant, Vannbøffel, Nesehorn, Løve og Leopard). Vi mangler kun Leopard, også har vi forsåvidt ikke sett Løver ordentlig i det fri men vi måtte jukse litt der..
Den første uken av turen gikk for det meste med til Safari mens de to siste ukene ble en blanding av byliv og landeveis sightseeing ikke ulikt det vi har gjort på tidligere turer hvor vi stikker innom det som virker interessant langs vegen.
Vi ble fort vant til Zebraer, Giraffer og Elefanter som krysset veien foran og bak oss, og det sier vel egentlig det meste...
I tillegg til de allerede nevnte dyrene så vi flodhester, krokodiller, alle tenkelige hjortedyr, strutser, pingviner, skilpadder og massevis av apekatter, for det meste bavianer.
På denne turen la vi bak oss 7115 km med bil, dette til tross for at kun 4 av de 21 dagene var transport etapper, de resterende 17 dagen ble brukt på lengre opphold på forskjellige steder inkludert Johannesburg, Nelspruit, Durban og Cape Town.
Vi føler vi har sett mye av Sør Afrika men det er helt klart at vi lett skulle klart å fylt opp en tur til med helt nye ting!
Alt i alt kan vi oppsummere at vi fikk sett det vi kom for å se og ser lett for oss å besøke dette landet igjen og kanskje også et par av de litt siviliserte nabolandene hvor man trygt kan ferdes med bil.