Dag 5
Johannesburg til Mbabane, 392 km.image
I dag var det utsjekk fra leiligheten og vi var oppe ved halv sju tiden. Som vanlig somler vi litt om morran så klokka ble nærmere ti før vi var på veien. Dagens mål var Swaziland og et hotell like utenfor hovedstaden Mbabane.
Vi plottet inn ruten på ho Rutt (gps’n) og satte i veien uten å reflektere videre over veivalget ned til nærmeste motorvei. Det første som skjedde var at Rutt hadde lagt ruten tvers igjennom den verste ghettoen i Johannesburg, et sted der to bleike turister ikke har noen som helst ting å gjøre! I det vi oppdaget hva som var i ferd med å skje var vi godt innesperret i en trafikk og et leven som minnet mest om India.. Heldigvis, før vi ble tvunget til å svinge inn blant blekkskur og jordgater fant vi en rask exit ut igjen fra stedet. Det var ikke akkurat her vi hadde planer om å ende våre dager…
Fornøyde med å ha kommet oss på motorveien kjørte vi videre og stoppet innom og spiste lunch på det samme kjøpesenteret vi var innom den dagen vi kom til Johannesburg. Der ble det inntatt en heller smakløs spagetti med kjøttboller. Deretter tok vi fatt på det relativt korte strekket til grensen over til Swaziland. Her foregikk det omtrent på samme viset som da vi tidligere i år passerte grensene til Botswana og Namibia, i korte trekk et lite kaos hvor det ikke er så lett å forstå hva man skal gjøre.. Først måtte vi sjekke ut av Sør Afrika og det var bare kaos. Vi fikk utdelt en lapp som måtte stemples og så var det å stelle seg i det som sikkert skulle være en kø, men som egentlig bare var en klynge med folk som trengte seg på og ble bare større og større. Som alltid er det noen som på magisk vis kommer sist inn i køen men først ut av den til stor irritasjon for alle andre. De verste køsnikerne viste seg å være amerikanske misjonærer av typen mormonere. De kom lenge etter oss men var ferdige før oss.. Etter en times tid i kø fikk vi endelig stemplet lappen og passene våre og kunne kjøre 100 meter videre for å sjekke oss inn i Swaziland. Her var det heldigvis litt mer ordnede former hva kø angår og det gikk forholdsvis fort. Vi hadde oversett at vi måtte ha med oss enda en lapp så da vi var fremme i luka måtte vi gå tilbake for å få med oss lappen slik at den kunne stemples. Det bydde heldigvis ikke på alt for store problemer, så etter kun kort tid hadde vi de rette stemplene og veiavgiften på svimlende 25 kroner var betalt.
Fra grensen og til hotellet vårt, Happy Valley Hotel & Casino var det bare en halvtimes kjøretur og vi kom frem rett før mørkets frembrudd klokken 1830. Hotellet så fint ut men rommet var av den simple sorten, heldigvis skulle vi bare være her i to netter. Rett overfor hotellet lå det et kjøpesenter med restauranter så vi trengte ikke dra langt for å spise middag. Middagen ble inntatt på Spur før vi tok kvelden relativt tidlig. Rett før vi la oss var det et skikkelig regn og tordenvær, og med det gikk internett koblingen ned for resten av det oppholdet.


Trykk for å se dagens bilder (1)