Dag 5
Dagstur i Kruger Nasjonalpark - 367 kmimage
I dag stod Kruger Nasjonalpark på planen. Vi stod opp halv ni, dusjet og ordnet oss før vi dro på kjøpesenteret rett over veien for å innta frokost på Wimpy. Etter frokost handlet vi med oss litt brus og vann for dagen før vi satte kursen østover mot en av inngangen til parken. Vel fremme kunne vi konstatere at heller ikke her følte vi oss ranet etter å ha måtte punge ut ca. 120 NOK per person for å komme inn!
Det første vi så, ja faktisk før vi kom inn i parken, var noen flodhester som lå å koste seg i vannet, lovende start på vår safari!
Nesten umiddelbart etter at vi hadde begynt å kjøre inne i parken passerte vi noen neshorn som stod å koste seg med tørt gress, det var dagens første nye dyr for vår del!
Vi skal ikke referere hele turen da vi var i parkområdet i fem og en halv time, men vi kan nevne at vi så veldig mye av det vanlige, dvs. forskjelllige hjortedyr, men også andre nye litt mer interessante dyr.. Først og fremst som allerede nevnt så vi flere neshorn, flodhester, en skilpadde og selvfølgelig masse elefanter, giraffer og zebraer men etterhvert også flere vannbøfler, noe vi ikke så da vi var i Pilanesberg. De store rovdyrene lar vente på seg, men noe sier oss at disse ikke nødvendigvis er så lette å finne, og kanskje heller ikke så lette å oppdage om man tilfeldigvis skulle være i nærheten.
Etter å ha sett mange av de samme dyrene flere ganger håpet vi på å få se noe nytt, og lykken stod oss bi i det vi plutselig kom over en bavian som satt i vegkanten og knasket på noe snacks. Ikke lenge etter kom vi over en annen liten apefant (Vervet Monkey) som stod å kikket dumt på oss på en sidevei. Morsomt med litt innslag av ape på en Mandags ettermiddag!
I tillegg så vi noen store krokodiller som lå og slappet av på en sandbanke ved ei elv.
Klokken seks stengte porten for dagsbesøkende så da var det bare å sikte seg inn på nærmeste utgang og satse på å ikke bli sperret inne for natten. Det gikk fint og vi var ute av parken litt over seks.
Nå var det bare å kjøre de 10 milene til hotellet så kunne vi krysse av for denne dagen.
Vi kom tilbake ved halv åtte tiden og stort mer skjedde det ikke i dag.
Alt i alt kan dagen summeres opp som en stor suksess hvor vi fikk sett mange nye dyr vi ikke finner langs vegen hjemme i Norge, heldigvis kanskje.. Det hadde vært små irriterende med elefanter og giraffer kryssende over E6 en mørk vinterkveld!

Trykk for å se dagens bilder (43)