Dag 6
Dagstur til Hlane nasjonalpark, 178 kmimage
Planen for i dag var Hlane nasjonalpark, en av de største i Swaziland, og den parkens som har flest av de 5 store, 4 av slaget. De 5 store er for øvrig løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn. I denne parken skulle de ha alt bortsett fra bøffel, og selvfølgelig masse andre dyr.
Vi stod opp klokken 0800 men med alt morgenstellet for 2 personer og inntak av frokost på nabotomtens Kfc hadde klokken passert 1000 før vi var på veien. Det var ikke så lange stykket å kjøre, kun 9 mil, men mye av veien gikk igjennom byen og noen landsbyer, legg på litt veiarbeid på toppen så var klokken bortimot tolv før vi kunne kjøre inn i parken.
Det var sparsomt med informasjon om hvor vi kunne kjøre så i starten trodde vi at vi var begrenset til et lite område i nærheten av hovedporten. Vi trålte jordveiene på kryss og tvers men så ikke stort mer enn en elefant og et villsvin. Etter snaue tre timer dro vi innom en lodge og spurte om vi hadde lov til å kjøre gjennom de lukkede portene, og det viste det seg at vi kunne, så da var det ut på veien igjen for å utforske litt av det store området. Vi blir ikke helt kloke på alt i Afrika, det stod tydelig på papirene vi hadde fått med oss at man aldri skulle gå ut av bilen, men vi måtte ut av bilen både for å åpne porter og for å gå til noen utkikkspunkt. Vi ble ikke tatt av hverken løver eller andre store dyr så det gikk fint! Etter å ha kjørt en stor runde på relativt smal og dårlig jord/grusvei hadde klokken blitt såpass mye at vi kjørte ut av parken igjen. Vi har blitt innestengt i parker før pga. klokken så vi prøver å unngå å gjøre det flere ganger… Dagens fangst bestod av elefant, giraff villsvin og masse hjortedyr, ikke altfor imponerende men helt greit.
For å unngå å kjøre i mørket, noe som vi prøver å unngå i Afrika, måtte vi kjøre den samme veien tilbake som vi kom. Vi var tilbake ved hotellet akkurat i det mørket ankom. Kreative som vi er ble det middag på Spur i dag også!


Trykk for å se dagens bilder (19)
Kommentarer (2)Kommentar av: McOve  2016-10-24 17:00:33
Farlig å være fotgjenger ser jeg...
Spiser dere "løvemat" eller blir det bare ku med peppersaus?

Kommentar av: Gutta på tur   2016-10-27 23:50:02
Tryggest å kjøre egen bil der tror jeg!
Det går mest i ku :)