Dag 6
Dagstur Nelspruit til Kruger N.P. - 1114 kmimage
I dag var det det tid for å utforske den nordlige delen av Kruger N.P.
Hold dere fast, vi stod opp klokka kvart over syv (!) i dag for å rekke å få med oss det vi skulle av parken.
Vi var på veien ti på åtte og hadde en rask stopp innom McDonalds for en enkel frokost og en kaffe.
Turen opp til inngangen av parken tok ca. 3 timer og gikk gjennom den litt mindre fasjonable delen av Sør Afrika. Veien var til tider veldig dårlig med digre hull i asfalten og selvfølgelig mye trafikk og folk gående langs og i veien. Boligstrøkene gikk over fra ålreite hus til mur rønner og innimellom ett og annet blekk skur.
På et sted passerte vi en haug med politi og noen tilskuere, i midten lå en død person med et laken over seg. En trist skjebne for vedkommende, men med den kjøringen det er her i tillegg til alle folkene som går ved, langs og i veien kan vi godt forstå at slikt kan skje.
Ved halv tolv tiden kom vi omsider til inngangen, Orpen Gate, hvor vi betalte ca. 400 ZAR for å komme inn.
Dagens etappe inne i parken var på ca 25 mil, så til tross for at vi hadde vært tidlig oppe så hadde vi ikke mer enn tiden vi trengte for å rekke porten som stengte klokken 1800, i tillegg til alle stoppene og avstikkerne som kommer naturlig underveis.
Vi tilbringte 6.5 timer inne i parken i dag, og så naturlig nok mange av de samme dyrene og natur som dagen før. Langs veien passerte vi tropesirkelen, Tropical Capricorn. Sist vi passerte denne var i Australia for et par år siden!
På et tidspunkt hvor vi stod på en bro for å fotografere en krokodille som lå midt i elva stoppet en bil ved siden av oss og sa at om vi ville se løver burde vi følge bilen foran oss for han hadde akkurat gitt dem en beskrivelse av hvor han hadde sett det, kun et par kilometers avstand fra der vi nå var.
Vi var ikke sene om å slenge oss på hjul og startet en intens jakt for å endelig kunne se løver i det fri. Vi kjørte frem og tilbake og kikket høyt og lavt men etter en halvtimes tid måtte vi bare innse at det var ikke vår tur i dag, løvene hadde nok forlengst forsvunnet ut av syne... Synd!
Helt mot slutten av turen kom vi over en små irritert elefant ved vegen som blåste i trompeten sin til oss i det vi skulle ta bilde. Gi og med at den ikke var mange meterne i fra oss fant vi det for godt å dra i fra stedet før den gjorde alvor ut av truslene sine!
Enda litt senere, rett før vi kom ut av parken, ble vi hindret av en stor flokk med vannbøfler som stod midt i veien. Vi kan vel tippe at det var 50+ av dem, så der ble vi litt oppholdt inntil vi kjørte mot dem og tutet, da flyttet de seg, såvidt... Vi kom nå etterhvert forbi og var ute av parken fem over seks på kvelden. Vakten i porten mente vi var sene, men vi slapp iallefall ut.
Man skulle kanskje tro at nå var det bare en kort tur så var vi tilbake på hotellet, men siden vi hadde kjørt så og si kun nordover i dag så ble det en altfor lang tur hjem.
Planen var å ta strakeste lokalveg hjem, men vi fant fort ut at det antakelig ikke var noen god ide.
Ã…rsaken var at det var mørkt og at lokalvegen tidvis har veldig dårlig standard, og ikke minst det kryr av folk over alt. Vi bestemte oss derfor å kjøre hovedveien, til tross for at det resulterte i en liten omveg. Fra utgangen av parken var det omtrent 70 mil hjem (!) og de 10 første milene var et lite helvete. De gikk gjennom et forferdelig trafikkert fattigstrøk med elendig vei og flokkevis med folk i og langs vegen. En ganske slitsom vei med andre ord, og forresten sjelden har vi følt oss så turister og hvite som akkurat i det området...
Vi kom etterhvert endelig ut på hovedveien, N1, ved Louis Trichardt hvor vi fylte bensin. Bensin måleren på bilen streiket forøvrig også i løpet av dagen så det var tryggest å fylle mens vi hadde sjansen.
Vi kjørte et stykke til og stoppet på et service senter rett ved passering tropesirkelen for å innta dagens sene middag på Steers. Klokken var rundt åtte på kvelden og det var omtrent tolv timer siden frokost, greit med litt mat igjen!
Videre gikk turen langs N1, over på N11 og via lokalveg R33 ned til N4 som tok oss til hotellet.
Vi var hjemme igjen rundt halv fire på natten og hadde da vært på veien i vel 20 timer!
Det ble rett i seng for å si det slik!

Trykk for å se dagens bilder (43)
Kommentarer (3)Kommentar av: McOve  2013-03-07 16:00:37
Kruger NP ser bra ut:-)

Kommentar av: Gutta Boys  2013-03-12 23:55:16
Ja slike folk ja :)
Nja vet ikke helt, har vel ikke akkurat blitt A mennesker...

Kruger er flott!

Kommentar av: B&B  2016-10-10 17:14:15
Hm..slike folk?
Kjempefine bilder,og at dere er oppe tidlig er bare et tegn på at åra går....