Dag 6
Francistown til Maun, 496 kmimage
Siden vi ikke fikk rom i Kasane var det bare å sette kursen mot Maun, halvparten av veien er riktignok den samme.
Klok av skade fra i går passet vi på å spise frokost før vi la ut på veien. Frokosten ble inntatt på Wimpy i Francistown. Etter frokost satte vi kursen vestover på A3, veien var stort sett av samme standard som i går, kanskje litt dårligere, men fortsatt like mange dyr langs og i veien. Etter 12-13 mil med for det meste 120 sone passerte vi en avkjøring hvor det var 80 sone i noen hundre meter, og der stod selvfølgelig politiet med laserkontroll. Det endte som det måtte gjøre med at vi ble stoppet. De hadde tikket oss inn i 100 km/t i 80 sonen. En politimann spratt ut av buskene og veivet febrilsk, da var det ikke annet å gjøre enn å stoppe. Det første han sa var at det var ikke noe galt, bare at vi hadde kjørt litt for fort. Han insisterte på at sjåføren, Ståle, måtte være med å se på kameraet. Kameraet viste, helt korrekt, at farten var 100 km/t. I følge en tabell måtte sjåføren da punge ut 500 pula ( ca. NOK 375,-). Vi hadde riktignok vært i minibanken før frokost men hadde kun igjen 400 pula, så da ble det «strafferabatt» og vi fikk bot for 95km/t istedenfor, helt greit! Det må ellers sies at politiet var veldig hyggelige folk og forklarte nøyaktig hva pengene ville gå til, nemlig viltstengsel og utbedring av vei, noe vi var enige om at trengtes!
Etter den lille avsporingen fortsatte vi videre på veien. I Nata hadde vi en rask pause på bensinstasjonen før vi fortsatte mot Maun. I Nata deler veien seg og går til Kasane nordover og Maun vestover, dessverre skulle vi vestover…
Videre langs veien mot Maun var det mer av det samme, varierende kvalitet på veien og fullt av husdyr i veien. Veien gikk etter hvert i skjæringspunktet mellom nasjonalparkene Nxai pan i nord og Makgadikgadi pans i sør. Kumøkka i veien ble erstattet av stadig større ruker samt litt brukne kvister og trær i veikanten. Dette virket kjent og vi ante at her var det store dyr i nærheten.. Vi hadde ikke før tenkt tanken så stod det plutselig tre store elefanter og beitet i veikanten. Det ble noen bilder før vi kjørte videre. Dessverre er det ikke fremkommelig med vanlig bil i noen av nasjonalparkene i Botswana så det var bare å fortsette på asfalten frem til det endelige målet Maun.
Vel fremme på hotellet i Maun ble vi litt nervøse da de ikke fant bookingen vår. Etter å ha videresendt noen eposter fra booking.com fikk vi rommene våre, vi hadde booket hvert vårt rom da de ikke hadde rom med to enkeltsenger.
På kvelden ble det en take away middag fra KFC mens vi prøvde å legge planer for oppholdet i Maun.


Trykk for å se dagens bilder (7)