Dag 8
Nelspruit til Harrismith - 467 kmimage
Etter fire dager i Nelspruit var det på tide å fortsette på turen vår. Målet for dagen var å ta inn i nærheten av Harrismith som ligger litt over halvveis på vegen fra Nelspruit til Durban. Vi kjørte R36 ned til N17 som vi fulgte noen få kilometer til vi traff N11 i byen Ermelo, her ble det en naturlig rast med påfyll i magen på McDonalds før bensintanken fikk sitt på Engen rett over gata.
Vi hadde sett oss ut en snarvei for å spare 7 mil på veien mot Harrismith og det lå an til en tidlig innsjekk for kvelden.
Snarveien gikk via R34 og R722, på slutten av R34 var det vegarbeid og de hadde fjernet asfalten slik at det gikk rett ned på kjempe grov grus, mao. gikk det ikke så fort. Heldigvis skal vi snart svinge av tenkte vi, men ble i overkant overrasket da vi fant ut at R722 som vi skulle følge i 10 mil faktisk var enda verre! Det var på en måte for sent å snu, spesielt siden vi ikke visste hvor lenge dette skulle vare, så vi bare fortsatte. Vi fant fort ut at veien bare ble verre og verre, og gjennomsnittsfarten lå på 20-25 kmt. Enda så mange mil vi har kjørt grusvei på turene våre tidligere så må vi innse at ingen av veiene over en betydelig avstand har vært så dårlig som denne!
Etter fem mil hadde vi brukt over 2 timer, men da ble det endelig noe som nærmet seg asfalt, og etter ytterliger noen kilometer ble det endelig ordentlig asfalt igjen og vi kunne omsider gasse på.
Litt før klokken åtte kom vi til Harrismith hvor vi forsøkte å få rom på første og beste plass vi kom over, og jammen hadde vi ikke flaks og fikk en liten hytte med to soverom for en billig penge.
Etter litt tv og et par øl tok vi kvelden.

Trykk for å se dagens bilder (8)