Dag 12
Maun, Botswana til Grootfontein, Namibia - 891 kmimage
I dag var vi ivrige etter å komme oss videre etter 5 netter i Maun uten altfor mye å gjøre.
Planen for dagen var å komme oss til Namibia, nærmere bestemt Grootfontein. Dit var det ca. 90 mil å kjøre, så vi hadde en lang dag foran oss på veien. Vi var på veien ca. 0715 og første stopp var innom en lokal bensinstasjon for å kjøpe med oss litt snacks for turen samt isbiter til kjølebagen, kald drikke er et must!
Vi kjørte først vestover på A3 med ok veistandard, men fortsatt fullt av husdyr og folk i veien, etter ca. 10 mil tok vi av nordover på A35, og da falt veistandarden betraktelig. Det var hullete vei og asfalten var tidvis mangelvare fra kanten og langt inn i kjørefeltet. Heldigvis var det noen partier innimellom som hadde fått en liten oppussing slik at vi holdt ut.
Etter ytterligere 30 mil kom vi til Namibia grensen. Her var det omtrent samme prosedyre som da vi kom inn i Botswana. Først måtte vi stemple oss ut av Botswana før vi måtte stemple oss inn i Namibia i tillegg til å betale veiskatt for leiebilen. Prosedyren gikk forholdsvis raskt, heldigvis.
I Namibia gikk veien gjennom en liten krok (12 km) av nasjonalparken Bwabwata, Mahango Core Area. Der så vi skilt med fare for elefant, men det var omtrent det…
Etter litt kjøring langs grensen til Angola kom vi til den lille byen Rundu hvor planen var å spise dagens første (!) måltid. Vi stoppet på et lite kjøpesenter hvor de hadde Kfc og Hungry Lion, enda en kyllingkjede. Først tok vi ut noen Namibiske dollar i minibanken, som for øvrig har samme verdi som Sør Afrikanske Rand, i Namibia kan man bruke begge valutaer. Valget av restaurant falt på gode gamle Kfc, men det skulle vise seg å være et dårlig valg, for inne på restauranten var det så varmt at vi klarte ikke sitte der å spise. Vi endte med å ta med oss maten hele veien til endepunktet, Peace Garden Lodge, rett i utkanten av Grootfontein.
På Peace Garden Lodge fikk vi utdelt en forholdsvis sloete hytte med stråtak, men det var nok til at vi fikk søvnen vår etter en lang dags kjøring.

Trykk for å se dagens bilder (3)