Dag 9
Harrismith til Durban - 544 kmimage
Etter en rask medbrakt frokost bestående av en halv loffsandwich med skinke var vi på veien rundt halv elleve.
Vi tok av sørover mot Drakensberg fjellene og Golden Gate Highlands N.P., etter ca. 7 mil svingte vi av N5 og inn i Golden Gate N.P.
Veien gjennom Golden Gate går ganske høyt over havet og på det høyeste var vi vel 2200 moh. Naturen minnet ganske mye om det vi har sett mange steder i USA, men det som skilte seg definitivt mest ut fra det vi har sett der var dyrelivet som bestod av fjellzebraer, fleipete apekatter og andre klovdyr.
Etterhvert la vi parken bak oss mens landskapet bestod av utallige mesaer og da vi svingte inn ved Sterkfontein Dam trodde vi virkelig at vi var ved Lake Powell området i Arizona. Her så vi også noen elg liknende skapninger med spisse horn, se bilde...
Neste, og siste, utflukt for dagen bestod av et besøk innom Royal Natal N.P. som er en del av Drakensberg verdensarv område.
Før vi kom inn til selveste parkområdet måtte vi kjøre gjennom svarteste Afrika, bokstavelig talt. Her gikk det i Coca Cola reklame, kvinner som bærer det meste på hodet og unger som løper rundt og leker og vinker til oss. Vi ventet bare på at vi skulle se noen som løp å slo med en pinne på et bildekk, men det så vi faktisk ikke..
Etter et par mil kom vi inn til parkinngangen hvor vi fikk alle instruksjoner om hva vi kunne foreta oss, vi nikket og smilte vel vitende om at vi kun skulle ta et par bilder og dra ut igjen.
Om Drakensberg kan det nevnes at det var her selveste Arne Næss Junioren datt ned og slo ihjel seg en del år tilbake.
Inne i parken kunne vi notere oss for all time high hva gjelder bavian observasjon, her krydde det av dem!
Etter noen bilder av både dyr og natur kjørte vi ut igjen, og som forventet kommenterte vakten at vi hadde brukt så kort tid der... Sånn er det å være speed turist!
Vi var nå enige om at vi hadde brukt nok tid på sightseeing for i dag og kjørte herfra strake vegen langs N3 ned til Durban hvor vi hadde forhåndsbooket et rom for tre dager.
Siden vi nå befant oss ved kysten var luftfuktigheten høy, og det samme var temperaturen.
Vi hadde bestilt et rom med to soverom og stue men rommet vi først fikk stod absolutt ikke til forventningene. To små soverom, en kjøkkenbenk, ingen sittegruppe og en nærmest ikke fungerende aircondition. Etter å ha dobbeltsjekket at vi faktisk hadde bestilt det vi trodde måtte vi ned til resepsjonen for å klage, og heldigvis ordnet ting seg slik at vi fikk et bra rom til slutt.
Siden det var Fredag syntes vi at vi hadde fortjent en fest og dermed havnet vi på byens casino som kun lå fem minutters gange fra hotellet...

Trykk for å se dagens bilder (44)