Dag 13
Grootfontein via Etosha til Toshari Lodge - 378 kmimage
Vi startet tidlig i dag også, vi var vel på veien litt før halv åtte på morgenen. Vi hadde tenkt å spise frokost på Lodgen før avreise men de hadde kun tørre loffskiver med ost å tilby så vi stod over.
Turen gikk først til Hoba meteoriten, den største meteoritten som er funnet på jordens overflate. Det er også den største jernklumpen som er funnet på jordens overflate, den veide intet mindre enn 66 tonn da den ble oppdaget i 1920. I dag anslås den til å veie 60 tonn pga. erosjon og fordi folk har tatt litt av den opp igjennom årene, både til prøver og av ren vandalisme.
Meteoritten ligger ute på noen jorder og det er laget en slags park rundt den. Vi var der litt før åtte om morgenen og fikk sysselsatt folkene som drev plassen, de hadde egentlig ikke åpnet enda så vi ble dagens første besøkende. Etter noen bilder kjørte vi videre og stoppet i Tsumeb for en frokost på Wimpy som lå i sammenheng med Engen bensinstasjon, dermed fikk vi fylt både oss selv og bilen med drivstoff for dagen.
Videre gikk turen til Etosha nasjonalpark, en av parkene vi hadde sett mest frem til på turen.
Den raskeste veien gjennom parken er ca. 15 mil og består utelukkende av grusvei med svært varierende kvalitet. Langs veien er det haugevis med avstikkere til forskjellige vannhull hvor det er størst sjanse for å se spennende dyr. Etosha nasjonalpark er egentlig en stor halvørken med veldig tørt klima.
Vi brukte hele dagen på å kjøre gjennom parken og langs veien så vi elefanter, neshorn, giraffer, en slange og masse forskjellige hjortedyr. Dessverre ble det ingen løve denne gangen heller men det har vel noe med tiden på døgnet vi er i parken å gjøre.
Vi hadde booket ei hytte på Toshari Lodge, rett i utkanten av parken, og ankom rett før solnedgang som er klokken kvart over syv.
I hytten måtte vi ta livet av et par stygge edderkopper før vi kunne slå oss til ro.
Vi hadde kjøpt med oss noen kalde Heineken fra en kiosk ved utgangen av parken og nøt disse iskalde før vi ruslet bort for å få oss noe mat.
Her kunne de diske opp med grill buffet bestående av blant annet Oryx, Elan og Antilope, alle hjortedyr vi har fotografert tidligere, spennende! Maten smakte fortreffelig!
Etter middag ruslet vi tilbake til hytten og tok noen drammer før vi tok kvelden.


Trykk for å se dagens bilder (51)